Χανιά, Κρήτη 73100, Ελλάδα,
Ακτή Τομπάζη 15,

Jean Charles Métayer

Jean Charles Métayer

2.2.2017 & 3.2.2017

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε στη Γαλλία, μαθήτευσε ως sous-chef δίπλα στον πολυβραβευμένο chef Jacques Le Divellec και ήρθε στην Ελλάδα το 2002 ως executive chef στο Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα όπου κέρδισε πολλές διακρίσεις.

Συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο και άλλους σημαντικούς έλληνες σεφ και από το 2011 είναι chef στο εστιατόριο Premiere του Intercontinental, τοοποίο κατέκτησε 3 forks του οδηγού Michelin υπό την καθοδήγησή του.

Το νέο του εγχείρημα είναι η έκδοση του Qzine, του πρώτου περιοδικού στην Ελλάδα για τη σύγχρονη γαστριμαργική σκηνή.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της.
Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής “Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια, εργάζεται στο Fleur de Sel(1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin. Eκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το “MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne ).
Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία.

Σταθμός στην καριέρα του – η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous chef-(1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι.
Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις και βραβεία από κορυφαίους Έλληνες οδηγούς και από το “American Academy of Hospitality Science”.
Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές.

Σήμερα, εργάζεται ως executive chef στο GRISCHA DAST Hotel Davos στην Ελβετία.
Παράλληλα, ασχολείται με το νέο του εγχείρημα, την έκδοση του πρώτου περιοδικού για τη σύγχρονη ελληνική γαστριμαργική σκηνή, του Qzine, που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες σεφ αλλά και σε λάτρεις της γαστρονομίας.